Mijn beleving en genot met de HOBIE ISLAND KAYAK

Mijn HOBIE ISLAND met de functies: (Zeil -Waterfiets en Peddel -Catamaran Kano ) is voor mij het ultieme vaartuig om van de (Zeeuwse) wateren te kunnen genieten!

Ik heb er dus al menig mooi tochtje mee mogen maken.

Zo ook de eerst mooie dag op 11 maart 2017.

Hier mijn tour verslag:

Vroeg in de morgen de kano op geladen op mijn imperiaal bovenop mijn Citroen C3.

Door middel van een door mij zelf bedachte en geconstrueerde constructie om dit op een makkelijke manier te kunnen doen, i.v.m. de lengte (5 m) en het gewicht van de kano.

En de rest onderdelen (De zij buizen voor het catamaran gedeelte INVOUWBAAR ! en de 2 zij drijvers / het 4.80 meter opgerolde wind zeil en mast en het aparte losse waterfiets element) en verder het losse stoeltje en reddingsvest en surfpak en peddels etc. in de auto gelegd.

 

Een telefoon mee en een waterdichte camera. En lunch uiteraard. En vooral niet te vergeten 1 fles met water!!

 

Op naar mijn plaats waar ik deze tocht te water zal gaan De Schelphoek op Schouwen Duivenland.

Daar heb ik de kano afgeladen en in 10 min. in elkaar gezet, waarna ik het water op ging.

Het was rustig voorjaarsweer, zo goed als geen wind zon en 13 graden.

Ik wil naar de richting van de Zeeland brug vertrekken om zo mogelijk zeehonden te kunnen spotten.

 

Gelijk met mij arriveerde er ook een man met een Hobie vis kano WEL met een elektrische schroefaandrijving.

We vertrokken samen en praten wat over de Hobies.

Na 1.5 km kwam er wat wind opzetten. De man ging voor anker en ging vissen.

Zelf trok ik mijn zeil open. Dat is eenvoudig te doen vanaf de zit positie in mijn Hobie. Met een simpele trek aan een touw. En met extra hulp van het watertrap systeem vaar ik al snel met een lekker vaartje richting Zierikzee.

Het is niet koud maar toch draag ik deze maand maart nog een goed surfpak met vest. Ook goed beschermend bij veel wind of opspattende water. Maar dat was vandaag niet het geval.

En natuurlijk niet te vergeten, mijn reddingsvest!

Omdat er te weinig wind was om op tijd Zierikzee zelf te bereiken week ik uit naar het “schelpeneiland” dat onderdeel is van de Roggen plaat.

 

Een schitterende plek waar je even de wereld vergeet.

Bij hoogwater steekt dit 1.5 m boven water uit, maar bij laag water kan dit zelfs 4.5 m worden.

Door middel van de turbo vinnen van mijn Hobie bereik ik het schelpen eiland en kan er even vertoeven en wat eten en drinken. En natuurlijk van de schoonheid en de rust genieten.

 

Het zeil van de Hobie kan op een simpele manier opgerold worden en ook de mast kan even neer geklapt worden en kan ik zo nodig neerleggen op de zij drijvers. Daardoor kun je makkelijk onder b.v. een brug doorvaren.

Ook de drijvers kunnen simpel tijdens het varen ingeklapt als de vaar doorgang te smal blijkt. Dan is de Hobie maar 1 m breed.

Ik heb wat foto`s gemaakt en ben weer verder gevaren richting Neeltje Jans en Stompe toren. Helaas viel de wind toen weg. Bij goede wind kun je wel flinke snelheden bereiken. Dus nu moest ik weer waterfietsen. Peddelen kon ook.

Zelf gebruik ik de peddels alleen in geval van nood ( Mocht het trap gedeelte mankementen krijgen ). Helaas, geen Zeeland brug bereikt deze dag.

Daar zijn vaak bruinvissen te spotten die ook wel op redelijke afstand met mij mee hebben gezwommen eerder op andere tochten. Maar het geluk komt toch op mijn pad vandaag. Opeens duiken er 8 zeehonden op die op afstand met mij mee zwemmen en spelend rond zwemmen. Ik probeer hen op de foto te krijgen, wat moeilijk lukt met mijn kleine type camera.

Maar deze beelden zijn voor mij zelf niet meer van mijn netvlies te wissen...

Het maakt mij zo gelukkig deze ervaringen. Even ben ik vrij van alle daagse stress.....

Met mijn verrekijker kan ik de dieren mooi van dichtbij spotten.

Ze zullen vast hebben gedacht: Oeps wel eng dat blauwe gevaarte met haaien tanden en die langharige man met cowboyhoed... haaaaa.

 

Na een half uur genieten van dit schouwspel, keek ik op mijn horloge, waar een barometer opzit. Ik zag dat de voorspelling was verslechterd van 1024 naar 1022 bar

Dus voer ik bij een zacht briesje terug naar mijn opstap plaats bij de Schelpenhoek.

Ik was om 12.00 vertrokken, inmiddels was het al 5 uur.

Onderweg zag ik de man met de vis kano weer en we zwaaiden. Ik ging hem met lekkere snelheid voorbij. Aangekomen bij ons vertrekpunt sprak ik nog even met de visser.

 

Hij vertelde mij dat ik met een aardige vaart voorbij ging.

En was verwonderd over de prestaties van de Hobie Island met zijn grote formaat ten opzichte van zijn 3 m lange Hobie vis kano, welke voor de gepassioneerde visser een “must have” is.

Toen heb ik alles weer opgeladen, daarna nog even langs de wasstraat om al het zoute water er goed af te spoelen.

 

Dit was weer een top dag waar ik erg van genoten heb met een fijne zeehonden ervaring

 

Mijn aanbeveling ten volste

De HOBIE ISLAND

Pim B.

Bruinisse

Onze bloggers

  • Ies Dubbeldam

  • Pim B. Bruinisse

  • Ambroos .

Blog Search